Lajme dhe Aktivitete - Arkiva

17-09-2012

Obuka za Mentore za Provođenje Priručnika za obuke u trećoj fazi PPOPO

Obuka za  Mentore za Provodenje Prirucnika  za obuke u trec´oj fazi PPOPO

U kontekstu redovnih aktivnosti u Programu  Pocetene Obuke za Pravno Obrazovanje,Kosovski Institut za Pravosudje u saradnji sa Njemackim Društvom za Medunarodnu Saradnju (Deutsche Gesellschaft Internationale Zusammenarbeit GIZ)  dana 17. septembra 2012, sproveo je obuku za mentore na temu: "Provodenje Prirucnika za Mentore " .

Cilj ove obuke je bio da se pred ucesnicima – mentorima parezentira svrha, sadržaj , struktura i nacin primene Prirucnika kloji se odnosi na obuku trec´e faze PPOPO .

Obuku i pocetak primene ovog Prirucnika pozdravili su: gospodin Lavdim Krasnic´i , Direktor KIP  i g . Filip Schvorer  predstavnik GIZ,dok prirucnik je prezentirao g. Tomas Zviebler i autori prirucnika gdj-a  Meri Aguirre Šahin i g .Besim Morina kao saradnici koji su doprineli u izradi ovog prirucnika.

Kao rezultat ove obuke, ucesnici -mentori c´e biti u stanju da:

• kvaliatetno provodenje prakticne obuke za kandidate; 
• definisanje uloge i obaveze mentora i kandidata;
• sprovodenje prakticnih ciljeva obuke trec´e faze PPOPO .

Ova obuka  od strane mentora smatrana je veoma  kvalitetna, korisna i neophodna za one koji sada ostvaruju prakticnu obuku koju c´e  zasnovati na ovom prirucniku i u isto vreme veoma korisne za kandidate PPOPO posebno za trec´u fazu obuke.

Ucesnici treninga bili  su mentori Programa Pocetne Obuke za Pravno Obrazovanje.
     

Shpërndaje :